недеља, 2. мај 2010.

Malteški šišmiš na Radio Beogradu


Sutra će, na 2. programu Radio Beograda, u 18 i 32 premijerno biti emitovana radio drama "Malteški šišmiš", nastala prema motivima iz romana Ljubomira Damnjanovića, u radijskoj dramatizaciji Sonje Milošević Žderić i u režiji barda režije Dramskog programa Radio Beograda Zorana Rangelova.
Reč je o crnohumornoj žanrovskoj igrariji na temu vampirizma u Srba, o tome šta biva kada se orode porodica vampira i porodica vukodlaka i kako se mladić, nevoljan da nastavi tradiciju predaka, nakon mučke smrti u kafani obre u friška adaptiranim odajama svoje vampirske loze, pa ga još pošalju u svet da traga za Svetim Gralom srpskih vampira - malteškim šišmišom.
U glavnim ulogama, ovoga puta našli su se: Siniša Ubović, Ivan Jagodić, Branislav Platiša, Božidar Stošić, Sena Đorović i Biljana Đurović.
Za izbor odlične narodne muzike, kola i ostalog što slušaju ovdašnji (ne)čoveci zadužen je Dragan Mitrić, dok se za dijalekt pobrinula Olga Babić. Sve to je snimio ton majstor Milan Filipović.
Repriza tek iduće godine, ako se radio drama i u 2011. uspešno povampiri međ Srbima.

Нема коментара:

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.