недеља, 16. мај 2010.

Žicoskop #02



Panic Room Žica i Fijmovi vas pozivaju na besplatne projekcije filmova - "Žicoskop". Na repertoaru će biti razni: od zabavno-akcionih, "umetničkih", drama, od manje poznatih do dela filmskih velikana. Nakon projekcija druženje bi se moglo nastaviti uz diskusije. ;)

"The Company of Wolves" (Druzina vukova)
Neil Jordan, 1984, 95min


Žicoskop #02: Posle Miikea nesto sasvim drukčije: mračna gotik-bajka.

Zasnovan na kratkim pričama o vukodlacima književnice (i saučesnice u pisanju scenarija) Angele Carter iz zbirke "The Bloody Chamber", The Company of Wolves prikazuje san (košmar?) mlađane Rosaleen, u koji su upletene 4 priče, pri čemu svaka, naravno, uključuje vukove, i čiji je vrhunac verovatno najzanimljivija adaptacija priče o Crvenkapi. Slojevito, simbolično i mistično, a protkano tihom (nevinom) erotikom.
(NGboo)

Panic Room Žica (Kraljevića Marka 5, Beograd)
16.05.2010. u 20:30, dakle, ulaz i diskusija slobodni :)


2 коментара:

nasdvoje је рекао...

odličan izbor filma, ima tu prostora za diskusiju! i ta zbirka Anđele Karter je fenomenalna (posebno mi se u jednoj od priča svidela kontemplacija o biciklu:).

koneyn је рекао...

Pa svratite ;)

Onaj prethodni je bio patrijarhalno rečeno "prvo pa muško" :D stvarno odličan :) Nadam se da ni večeras neće biti dosadno :)

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.