недеља, 9. мај 2010.

Žicoskop #01

Panic Room Žica i Fijmovi vas pozivaju na besplatne projekcije filmova - "Žicoskop". Na repertoaru će biti razni: od zabavno-akcionih, "umetničkih", drama, do dela filmskih velikana. Nakon projekcija druženje bi se moglo nastaviti uz diskusije.

"Katakuri-ke no kôfuku" ("Sreća Katakurisovih")
Takashi Miike, 2001, 113 min

Japanski jezik, srpski titl

"Porodična sreća na Miikeov način.
Katakurisovi otvaraju gostionicu u planini. Prvi gost izvršava samoubistvo, a oni odlučuju da ga zakopaju u šumi. Drugi gost, poznati sumo-rvač, umire od infarkta tokom seksa sa maloletnom devojkom...I tako, gost po gost...
Ovo je još jedan Miikeov izlet do mesta na koje još nijedan reditelj nije kročio. Potpuno suluda kombinacija nekoliko žanrova, uključujući i komediju, i horor, i dramu, pa čak i mjuzikl, sačinjava jedinstven i potpuno uvrnut film, koji će najverovatnije prijati i onima koji do sada nisu imali prilike da uđu u Miikeov svet, jer je u pitanju "nežniji" pristup ovog japanskog ekscentrika."
(NGboo)

Panic Room Žica (Kraljevića Marka 5, Beograd)
09.05.2010. u 20:30, dakle, ulaz i diskusija slobodni


Нема коментара:

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.