понедељак, 31. мај 2010.

Holy Fuck - Latin (Young Turks/XL)




Stay Lit

Konačno nešto skroz za moje uši! Kanadski eksperimentalisti zajebanog imena Holy Fuck već neko vreme su prisutni u hipsterskim rokovnicima, ali tek sa trećim albumom opravdavaju graju koja se digla oko njihovog muziciranja. I više od toga, brate moj.
U fokusu interesovanja Toronćana (?!) od samih početaka su bili dodiri elektronike i rok konvencije koji bi se u ovako zamišljenom zapletu ljubili na post rok obali. Prethodni album LP (2007) je na inicijalna slušanja obećavao intrigu, ali je pri pomnijem preslušavanju otkrivao svoje rupe, navodeći pažljivijeg slušaoca na zaključak da se ipak radilo o prolaznoj romansi.


Silva & Grimes

Prethodne tri godine, Sveti jeb je pametno iskoristio na dalje brušenje svojih potencijala kako bi nadomestio prazninu kvaliteta koja evidentno postoji na plesnom krilu instrumentalne scene, prouzrokovane činjenicom da su nekad dragi bendovi koji su važili za sigurne uzdanice u međuvremenu skliznuli u mediokritetski glib (da, mislim na Ratatat). Otkrivši mistiku u sebi, aura benda je zasvetlela kao sveća u mraku.


SHT MTN

Nakon uvodnog bučanja, tema Red Lights iskusnom vožnjom uvodi slušne aparate u neki bolji, neistraženi svet. Ekscentrične bas linije i stameni bubanj predstavljaju stamenu kičmu za piruete dodatnih elektronskih emulzija. U sličnom tonu protiče i naredna Latin America, a onda kreće grmljavina koja se ne zaustavlja do samog kraja ovog ostvarenja. Abrazivna Stay Lit zlokobnom mirnoćom najavljuje pičvajz koji kreće sa Silva & Grimes koja zvuči kao da je snimljena u kraut koloniji na Marsu 2356. godine. U drugom delu izdanja grupa pušta sve svoje furije u etar (zubaroidna electro zezalica SHT MTN na pola puta između Battles in Death in Vegas, užurbano anđeosko mlevenje u Stilletos te još malo dobrodošlog zla a la Crystal Method u Lucky ) zaključno sa nepatvoreno divljačkom naučnom fantastikom P. I. G. S. Debitovanje albuma na #14 Bilbordove liste dance albuma stoga nije preterano iznenađenje, već dodatni razlog za ushićenje.


Red Lights

Iako nesumnjivo hipsterskog pedigrea, grupa je ovim albumom dokazala da ne valja biti uskogrud ni u čemu pa ni u demarkaciji sopstvenih sfera muzičkog interesovanja, jer na taj način smanjujete mogućnost događanja prijatnih iznenađenja kakvo je sigurno Latin. Slušajte dok se Vlasi ne dosete.

Нема коментара:

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.