уторак, 29. децембар 2009.

Lullabye Arkestra - Threats/Worship (Vice)


Iza kanadskog dueta umilnog imena krije se bračni par iz Toronta čiji su ravnopravni članovi bubnjar Justin Small i basistkinja Kat Taylor-Small. Ljubiteljima ozbiljnijeg dela savremene scene sigurno nije promaklo muževo ime, poznato iz grupe Do Make Say Think. U njemu Small svira gitaru.
Ako od grupe očekujete delikatna putovanja po onostranim predelima koja neretko koketiraju sa visokom umetnošću, stanite sa čitanjem ovde. Nalik na drugo lice boga Janusa, Lullabye Arkestra je visoko-energetski ventil rokonerol iživljavanja temperamentnog bračnog para koji je svoj diskografski početak zabeležio 2006. godine na etiketi Constellation. Posle tri godine, duet beleži povratak prosipajući hektolitre znoja na putu.
Potmuli zvuk basa momentalno približava sastav hordama sviračkih obožavalaca Black Sabbath kulta. Sa dubokim korenima u garažnim, hard rock i hardcore punk baštama zvuka, LA na Threats/Worship voze poput džambo kamiona koji kao da šljaka na kerozin, ne dajući slušaocu priliku za predah.
Ekspresivni muško-ženski vokalni prepleti i teška a prijemčiva sviračka egzekucija slave ono životno nečastivo. Greh i njegov nusproizvod znoj kao osnovne sastojke rok muzike, kojoj bi mnogi da odreknu postojanje, iako se ona, kao što LA svedoče, živa i zdrava batrga u memljivim ćumezima punih poštovalaca elektrifikovane nirvane.
Paklena uspavanka od koje nema spavanja!

2 коментара:

nasdvoje је рекао...

ovo me sluša samo da dođem do zvučnika :)

nasdvoje је рекао...

aj' baš da vidimo da l' će da ti se svidi. sumnjam :)

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.