петак, 21. август 2009.

The Red Giants - Chain Reaction: The EP (Rip.Smash)

Fanovima pravovernog hip hopa sa dužim stažom neizmerno je teško u poslednjih nekoliko godina da održe nivo kvaliteta muzike u svojim uređajima. Što je jasnije da je hip hop prodao dušu korporativnom đavolu, to je više mladih umetnika koji bi do slave prečicom: tako što će na svoj materijal nalepiti etiketu underground. Takav pristup otkriva rupe u njihovom obrazovanju: u hip hopu je bitno da budeš dobar a ne slavan.
Srećom, underground slično gerili nikada ne može biti potpuno poražen; slično Bejovim Autonomnim zonama on samo menja mesto i oblik, nikada i suštinu. Jedan u nizu primera validnosti ove teze je duet iz Sinsinatija The Red Giants.
Ekipu koju čine producent Brickbeats i MC Jermiside svojevremeno je u podzemnu orbitu izbacio debi objavljen 2006. godine, zgodno reklamiran kao "hip hop za ljude koji nemaju pištolje". Već na toj ploči organska Brickbeatova produkcija bila je vešto istkana tapiserija za Jermisideove logoreje koje su otkrivale snagu prirodnog, neiskompleksiranog uma jedinke koja je u urbanom okruženju neprestano u pokretu, drugim rečima: u konstantnoj akciji.
Posle tri godine, ova ekipa se nedavno vratila na scenu EP izdanjem, svojevrsnim uvodom u dugo očekivani dugosvirajući nastavak, koji je najavljen za iduću godinu. U svom već osobenom opuštenom i pozitivnom maniru, The Red Giants se kroz osam pesama sa uspehom okušavaju u različitim temama i podvrstama hip hop nasleđa. Tako opušteno-iscimani benger Turn It Up bez problem stoji uz svog mekanijeg parnjaka Ready, Set, Go, a mesta ima i za mekanije komade poput Perfect Match i Ah Yeah, Alright.
Novi EP zatiče duet kao umetnike koji pokazuju znake potpunog sazrevanja u svom izrazu, za koji ne treba sumnjati da će imati svoje poklonike među upućenijim hip hop glavama.
<a href="http://theredgiants.bandcamp.com/album/chain-reaction-ep">The RGeez by The Red Giants (Jermiside & Brickbeats)</a>
(download je besplatan)

Нема коментара:

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.