среда, 1. април 2009.

Odd Nosdam - T. I. M. E. Soundtrack (anticon.)


Pola decenije po diskografskom uminuću kultnog abstract hip hop trija cLOUDDEAD, lepo je znati da su njegovi članovi i dalje ne samo živi i zdravi, već i kreativno raspoloženi. U međuvremenu, Doseone je sa svojim sastavom Subtle naizmenično sijao i mračio, a za ono što radi Why? do sada je čula čak i svaka urbana devojčica koja uporno živi u zabludi da je tamo neki hip hop samo muzika podivljalih gangstera. I dok su pomenuta dvojica u svojim novim, konvencionalnije opremljenim jatima redefinisali svoje viđenje hip hopa mešajući ga sa drugim žanrovskim formama, DJ kičma neprežaljenog sastava Odd Nosdam i dalje ostaje veran bazičnijem zvuku.
Stoga ne čudi da je on od svih članova cLOUDDEAD bratstva ostao najmanje interesantan zapadnjačkoj hipsterskoj štampi iako po kvalitetu svojih bitova nikako ne zaslužuje takav nipodaštavajući tretman. Zato je reizdanje soundtracka za skejtborderski film This Is My Element dobra prilika da se takav odnos snaga bar malo izmeni.
Ovaj film je objavljen još pre dve godine kao legitimno sredstvo promocije skejtborderske korporacije Element i u njemu se mogu videti bravure njenih štićenika, među kojima su i neke face poput Chada Muske, gejmerima poznate još iz video igre Tony Hawk. Producenti su očigledno bili dobro upoznati sa situacijom kada su Nosdamu dali šansu da zvučno ukrasi ovaj film.
T.I.M.E. Soundtrack je u dobroj meri štekovana kolekcija instrumentalnih dragulja kojima ne manjka boom bapovske betonske prljavštine izvrsno kontrapunktirane sa Nosdamovim trejdmarkom iz dana grupe koja ga je proslavila - vazdušastim produkcijskim zahvatima koji pri konzumaciji stvaraju ugodan lebdeći efekat. Dijapazon prezentovanih ritmova je širok i prilagođen kako demonstraciji trikova tako i brzoj vožnji kroz downtown.
Najbolji utisak ostavljaju izlomljene We Bad Apples i One For Dallas te čilerski favorit Fly Mode, ali je još bitnije istaći da je T. I. M. E. Soundtrack po svojoj strukturi i kvalitetu ploča koja se sa lakoćom i uživanjem sluša od početka do kraja.

T. I. M. E. In

Нема коментара:

 
Creative Commons License
Ово nasdvoje2 , чији је аутор Kristina Đuković & Marko Nikolić, је лиценцирано под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално 3.0 Србија.